Pre samog početka tretmana izbeljivanja zuba neophodno je detaljno ukloniti čvrste i meke naslage, i dobro ispolirati zube, čime se već dobija svetlija boja zuba. Na pregledu stomatolog procenjuje stanje plombi, gingive, prisustvo karijesa koji je potrebno sanirati i slično, i preporučuje najbolju tehniku za Vas.

Postoji sjajan način da se lepota zuba i osmeha još više istakne. Ukoliko biste voleli da imate za diskretan modni detalj, a to je nakit za zube. Cirkoni za zube diskretno će zasvetlucati pri svakom Vašem osmehu i nema sumnje, ostaviti utisak na okolinu.

Koliko često se mogu izbeljivati zubi, i da li će se vratiti moja stara boja?

Zubi se mogu izbeljivati na šest meseci ili jednom godišnje, a stara boja zuba se nikada ne vrati. Zubi mogu postati za nijansu tamniji posle nekoliko meseci od pigmenata iz sokova, hrane, čajeva, kafe..i tada možete ponoviti tretman izbeljivanja.

Da li je izbeljivanje zuba bolno?

Retko se javlja osetljivost pojedinih zuba, u vidu povremenog oštrog bola, koji nestaje u roku od jednog ili dva dana. U tim slučajevima Vaš stomatolog će Vas posavetovati kako da se ponašate u tim situacijama, i dobićete specijalne gelove za ublažavanje osetljivosti. Uglavnom pomenute neprijatnosti izostaju i ne primećujete nikakvu razliku u odnosu na Vašu uobičajenu svakodnevicu.

Koji preparati se koriste u toku izbeljivanja zuba?

U toku izbeljivanja zuba, bilo da se radi o tehnici kućnog ili ordinacijskog izbeljivanja koriste se izbeljivači na bazi vodonik ili karbamid peroksida renomiranih proizvođača, koji se dopremaju i čuvaju u ordinaciji na adekvatan način. O potrebnoj koncentraciji izbeljivača odlučuje Vaš stomatolog u zavisnosti od boje zuba i efekta koji želite da postignemo.