Damon sistem je najbolji izbor

primenom visokotehnoloških memorijskih žičanih lukovima zubi se kreću brže u željenom smeru, a samim tim potrebno je manje kontrola dok je ukupna terapija znatno brža nekada i do 7 meseci. Mehanizam Damon sistema bravica ne zahteva primenu elastičnih ligatura.Terapija je znatno komfornija za pacijenta zahvaljujući biološkim kontinuiranim silama koje oslobadjaju žičani lukovi.

 

Estetski su manje upadljive od tradicionalnih bravica. Ulepšajte svoj osmeh uz inovativnu tehnologiju Damon sistema brže i komfornije uz našu pomoć.

Mobilni i fiksni ortodonski aparati:

Ortodoncija je stomatološka grana, koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba, kao i odnosa između vilica, tokom rasta i razvoja pa i kasnije. Neke ortodontske nepravilnosti su nasljedne, a neke se stiču. Najčešće ortodontske nepravilnosti su: obrnuti zagrižaj, isturena donja vilica, razne tjeskobe, otvoreni i ukršteni zagrižaj.

Ortodontski aparati mogu biti fiksni ili mobilni. Pacijent može sam ukloniti mobilne uređaje. Fiksne ili popularno nazvane „proteze” ostaju trajno na zubima do kraja ortodontske terapije. Fiksne aparate ortodont postavlja isključivo u usta, a mobilne, tj. mobilni aparati se izrađuju u zubotehničkim laboratorijama. Suprotno popularnom verovanju, ne postoje bolji ili lošiji uređaji. Fiksni imaju svoje indikacije, a mobilni imaju svoje indikacije. Razlika između fiksnih i mobilnih uređaja je u jačini mehaničkih sila koje ispravljaju zube, vrsti žice, preciznosti i brzini ispravljanja anomalije. Pokretni ortodontski aparati se koriste u mešovitoj denticiji, i mogu se koristiti sve dok traju rast i razvoj, dok se fiksni najčešće koriste nakon 12. godine života, ili nakon nicanja drugih kutnjaka. Terapija mobilnim uređajima ograničena je na period intenzivnog rasta i razvoja tokom puberteta. Proizvodnja ovih uređaja, kao i njihova upotreba, prilično je jednostavna. Kako su pacijenti koji nose ove aparate uglavnom deca, to je veoma važno.