Zubni implanti su najbolje rešenje u slučaju nedostatka jednog ili više zuba, uključujući nedostatak svih zuba u vilici.

Dugogodišnje iskustvo, veliki broj urađenih i kontrolisanih radova na implantatima daje temelj i osnovu za odluku kome ukazati poverenje. Za nas nema nerešivih slučajeva, polovičnih rešenja, nema kompromisa, naši pacijenti su maksimalno zaštićeni, a naša galerija predstavlja deo našeg iskustva. Razlikujemo se od ostalih zato što uživamo poverenje pacijenta i to poverenje težimo da očuvamo. Pacijenta štitimo iskustvom, stručnošću, i stalnim usavršavanjem u struci.

Koristimo najkvalitetniji implante. Radimo sa Švajcarskim premijum implanrima Straumann.

  • Globalni zlatni standard u implantologiji i estetskoj stomatologiji.Straumann je premium ponuda u okviru Straumann grupe, koja objedinjuje globalne i međunarodne brendove koji se zalažu za izvrsnost, inovaciju i kvalitet u zameni zuba i estetici.

Kod nas se obavljaju najkompleksnije procedure iz implantologije i implantološke protetike kao i u vrhunskim modernim i naprednim svetskim centrima:

– All on 4

  • Kompletan implantski rad na samo četiri zubna implanta po vilici

    All-on-4 je tehnika ugradnje implanata kod totalno bezubih vilica. Sam koncept ALL ON 4 je osmišljen za rešavanje kompleksnih slučajeva totalne bezubosti kada klasična rešenja ne mogu da pomognu. All-on-4 koncept se primenjuje kod osoba koje nemaju dovoljan kvalitet vilične kosti (debljina, širina, visina, gustina, veliki sinusi…) za postavljanje šest i više implanata pod pravim uglom, što je standardna implantska procedura.

– All on 6

  • Implanti za celu vilicu, tehnika All-on-6:

    All-on-6 je koncept za rešavanje totalne bezubosti koji se najčešće primenjuje. Budući da nam se mahom obraćaju pacijeti koji su ili potpuno bezubi ili se njihovi postojeći zubi ne mogu koristiti za definitivni rad i neophodno ih je izvaditi, njima je potrebno rešenje koje će im na najlakši način doneti nov osmeh uz pun set veštačkih zuba. Najjednostavnije, najbrže i najsigurnije rešenje za takve slučajeve je tehnika All-on-6.

– Ugradnja implantata sa suprastrukturom (nadgradnjom)

  • Ugradnja zubnih implanata je trajno rešenje jer se strukturno vezuju za kost vilice. Međutim to je samo jedna od prednosti ugradnje zubnih implanata.Postoji nebrojeno prednosti kada se ugrađuje zubni implant. Kada dođe do neplaniranog gubitka zuba, da li zbog povrede ili kvara, potrebno je nekako osposobiti vilicu. Osim funkcionalnosti zuba, složićemo se, estetski element je jako važan. Zbog toga je veoma bitno razmišljati na vreme. Ali, i kada izgubite zub, nije sve zauvek izgubljeno. Jedan zubni implant može spasiti gotovo čitavu vilicu, tako što ćete na njega staviti most, koji će se nadovezati do prvog sledećeg celog zuba.

Prednosti ugradnje zubnih implanata

Ukoliko izgubite jedan ili više zuba, žvakanje hrane biće otežano a to će dalje negativno uticati na još neke funkcije organizma kao što je recimo varenje.

Takođe, kada vam fali neki zub, prilikom žvakanja dolazi do trošenja vilične kosti zbog prevelikog opterećenja, a pošto ona podupire mišiće lica, lice dobija starački izgled zbog čega dolazi do funkcionalnih i estetskih problema. Kada smo već kod estetskog faktora, ukoliko ste izgubili neki od prednjih zuba treba napomenuti da implantati sa krunicama danas izgledaju kao prirodni zubi i razlika je neprimetna.

Ukoliko vam fali jedan zub, mnogo je bolje ugraditi zubni implant nego da veštački zub stavljate brušenjem susednih zuba. Ukoliko vam fali više zuba (ili čak svi), moguće je ugraditi zubne implante koji će služiti kao nosači zubnog mosta.

Preduslovi za ugradnju zubnih implanata

Pošto je zubni implant od biokompatabilnog materijala, organizam ga odlično prihvata. Međutim postoje neki osnovni preduslovi koje je neophodno ispuniti da bi bilo moguće ugraditi implant.

Najbitnije je da je opšte zdravstveno stanje pacijenta dobro. Takođe, mali broj bolesti može imati nepovoljan uticaj na vezivanje zubnog implanta za kost. Nekada je potencijalni problem bio nedovoljna visina i širina kosti, međutim danas je taj problem rešiv pomoću ugradnje veštačke kosti, a čak je moguće sve završiti prilikom jedne posete naše stomatološke ordinacije. Zahvat se obavlja u lokalnoj anesteziji.

Ono što je najbitnije nakon ugradnje zubnog implanta je da slušate savete stomatologa i da na odgovarajući način održavate oralnu higijenu. Implantati u najmanju ruku zahtevaju isto pažnje kao i pravi zubi. Redovno pranje zuba i implanta zuba uz korišćenje konca za zube se podrazumeva. Naravno tu je i redovan dolazak na kontrolne preglede zubnog implanta i krunica.